logo
FavoritterFavoritter
Privatperson
Bedrift
Norge

Guide: Kompresjon og mål til støttestrømper

Støttestrømper er en av Color4cares store spesialiteter, og hos oss finner du flotte, komfortable og prisgunstige strømper i en rekke ulike design, farger og mønstre. Vet du hvilken størrelse du vil ha på dine støttestrømper og hvilket kompresjonsnivå som passer best for deg? Vi hjelper deg med å finne rett!

Vi ønsker at du som pleier skal kunne sette ditt eget preg på arbeidsantrekket og ta med deg din personlige stil på jobb, samtidig som du får riktig støtte og avlastning under lange arbeidsøkter. Derfor tilbyr vi designrike og fargerike støttestrømper av høyeste kvalitet som gir optimal komfort og god støtte. Visste du at det også er mange helsemessige fordeler ved å bruke støttestrømper? Les mer her!

Hvordan måler man for å finne riktig størrelse på støttestrømpene? Det skal vi hjelpe deg med å finne ut av! 

Finn riktig størrelse på dine støttestrømper

Støttestrømper sitter litt annerledes på foten enn vanlige strømper på grunn av kompresjonen. Det er viktig at strømpene ikke er for stramme, da dette kan ha motsatt effekt og redusere blodsirkulasjonen. Støttestrømpene skal også sitte godt på føtter og ben, uten bretter og kanter som kan hindre blodgjennomstrømningen og forårsake smerte og ubehag. For å finne riktig størrelse viser vi deg hvordan du tar mål for dine støttestrømper. Bruk vår måle- og størrelsestabell for å finne støttestrømpene som passer deg.

Støttestrømpers kompresjonsklasser

Støttestrømper kategoriseres etter hvor mye trykk de utøver rundt ankelen. Trykket angis i millimeter kvikksølv (mmHg). Kompresjonen er gradert, noe som betyr at det høyeste trykket er ved ankelen (100 %) og deretter avtar trykket i retning hjertet (70 % ved leggen og 40 % ved kneet). Når det gjelder støttestrømper av nylon, angis trykket i DEN. I dette tilfellet angir ikke DEN tykkelsen på garnet, slik det vanligvis gjør.

Klasse 1:

11–16 mmHg, 70 DEN

Mild kompresjon. Brukes ofte for å forebygge mot hevelser, forbedre blodsirkulasjonen og lindre følelsen av tretthet i føtter og ben.

18–22 mmHg, 140 DEN

Middels kompresjon. Brukes ofte ved første tegn på åreknuter, ved redusert blodsirkulasjon og for å avlaste væskeansamlinger i bena. Støttestrømper i klasse 1 reduserer også risikoen for blodpropp i bena i forbindelse med operasjoner.

Klasse 2:

22–27 mmHg, 280 DEN

Sterk kompresjon. Støttestrømper med denne kompresjonen brukes ved alvorlige utmattelsessymptomer i bena, åreknuteproblemer og som etterbehandling og støtte etter operasjoner. Bør forskrives av lege eller autorisert helsepersonell. 

88 resultater

Du har sett 8 av 88 produkter