✔ Rask levering
✔ 30 dagers åpent kjøp
✔ Handle nå, betal senere
logo
FavoritterFavoritter
Privatperson
Bedrift
Norge

MBT

Hos Color4care finner du MBT-sko i flere ulike modeller. MBT har lang erfaring med å utvikle og produsere funksjonelle sko til både hverdag og jobb.

MBT sko og sandaler for helsepersonell

Skoene og sandalene fra MBT forbedrer holdningen, øker blodsirkulasjonen, reaktiverer passive muskler og forebygger og reduserer smerter og verking i rygg, føtter og ledd. Vi går ofte med flate sko på flate gulv, noe som passiviserer og svekker flere av kroppens stabiliserende muskler. Holdning og gange endrer seg og gir unødvendig mye belastning på rygg og ledd. Med sko fra MBT oppnås en naturlig oppreist holdning, avlastning av rygg og ledd og en økning i muskelaktiviteten. MBTs sko og sandaler er utviklet for å etterligne et naturlig barfotsteg på mykt og varierende underlag, noe som er skånsomt for hele kroppen. Perfekte arbeidssko for helsepersonell som både står og går mye!

MBTs sko er bra for hele kroppen

Vi tilbyr sko og sandaler fra MBT for både damer og herrer, i flere ulike modeller og farger. MBTs sko og sandaler har en unik avrundet sålekonstruksjon for å gi en rettere holdning, øke muskelaktiviteten. Dessuten er konstruksjonen skånsom mot rygg og ledd. Den lette ustabiliteten som skapes av den avrundede sålen gir deg en rettere holdning når du finner likevekt og balanse og de dype, stabiliserende musklene aktiveres. Kroppen styrkes innenfra og ut, og du unngår den passive kroppsholdningen som hyppig gange i flate sko ofte kan føre til.

Skoenes effekt på kroppen

I starten når du bruker MBT-sko for første gang, vil du kanskje oppleve treningssmerter og lette spenninger i legg-, lår-, sete-, rygg- og magemuskler. Dette er et tegn på reaktivering av understimulerte muskler, og i starten kan det derfor være greit å kun bruke skoene i 20–30 minutter av gangen, for så å øke bruken gradvis. Den økte muskelaktiviteten fører også til økt blodsirkulasjon, noe som kan føre til at du svetter mer enn vanlig i begynnelsen av bruken av MBT-sko og sandaler.

Stort sett kan hvem som helst bruke MBT, men hvis du opplever tap av følelse i føttene, anbefaler vi ikke disse skoene. Og dersom du har aktiv skiveprolaps, må du kjenne etter om bruken av MBT-sko avlaster eller gjør vondt. MBTs sandaler og sko vil blant annet være bra for mennesker med hælsporer, overpronasjon, slitasjegikt og hallux valgus.

Medisinske MBT-sko for damer og herrer

I det store sortimentet finner du flere forskjellige modeller av billige MBT-sko for både herrer og damer. Disse skoene er perfekte for helsepersonell som bruker mange timer på beina, og de fungerer også utmerket som fritidssko. MBT står for «Masai Barefoot Technology», og skoene er utviklet av sveitsiske Karl Müller, som merket at smertene han hadde i føttene, knærne og ryggen ble bedre når han gikk barbeint. Han ble oppmerksom på Masaifolket i Afrika, som går barbeint til vanlig, og etter flere år med forskning og utvikling fant MBT-skoene veien til markedet. Skoene ble raskt verdsatt for de positive effektene på hele kroppen, og de er nå klassifisert som medisinsk klasse 1 produkt innenfor EU.

MBT Walking

Activate

MBTs laveste sålekonstruksjon, med minst mulig krumning og demping.

Dynamic

MBTs mellomkonstruksjon, med moderat krumning av sålen og moderat demping.

Performance

MBTs høyeste sålekonstruksjon, maksimal krumning og demping.

MBT Running

Fast

Ultralett og komfortabel sålekonstruksjon for enkel rulling og demping.

Performance

Sålekonstruksjon med ekstra støtte og forbedret demping. Trinnutvikling fra midtfot til forfot og optimal komfort.

Cushioning

Sålekonstruksjon med maksimal demping som passer godt for deg som trenger en ekstra skånsom sneaker.